top of page

WellnessGruppens massagetyper

Hos WellnessGruppen kan du få fyra olika typer av massage, klassisk massage, idrottsmassage, bindvävsmassage och SPA-massage. Läs mer om WellnessGruppens olika typer av massage och boka den som passar dig bäst.

Klassisk massage
beprövad och effektiv 

Beprövad och effektiv teknik, verksam i förebyggande och rehabiliterande syfte.

 

Musklerna knådas och bearbetas, resultatet bli syresatta, varma, långa och avslappnade muskler. Den klassiska massagen kan göras djupgående och kraftfullt för att komma tillrätta med problem. Då behandlas muskelknutar och -rosetter och/eller triggerpunkter.

 

Den kan även göras mjukare i avslappnande och i cirkulationssyfte.

toa-heftiba-578099-unsplash.jpg
jesper-aggergaard-495757-unsplash.jpg
Idrottsmassage
läkningsprocessen påskyndas

Vid träning uppstår ofta små eller större skador i muskelfibrerna. Dessa läker ihop med bindväv som inte är lika töjbar som en muskelfiber varför anpassade och resultatinriktade grepp och tekniker behövs.

 

Syftet är att få igång blodcirkulationen, så musklerna syresätts och slaggprodukter transporteras bort. Läkningsprocessen påskyndas och musklerna blir mjukare och längre.

Bindvävsmassage
djupgående och kraftfull behandling

Bindvävsmassage kallas även "Tysk klassisk massage". Fysisk och psykisk stress ökar spänningsgraden i kroppen med förtätad bindväv som följd. Det kan upplevas som om ”kostymen är för trång” – det drar i vävnaderna vid rörelse. Vid idrottsskador och efter operationer skapas ärrvävnad (bindväv), vilken ofta ger upphov till smärta, rörelse- och cirkulationsnedsättning.

 

Bindvävsmassage är en nervterapi, som sänker spänningsgraden i kroppen genom att sänka flödet i nervsystemet.

 

Den är mycket verkningsfull mot gamla skador och problem. Mycket djupgående och kraftfull behandling som är skön! Bindvävsmassage ger långvarig effekt och är en unik vetenskaplig och forskningsbaserad massagemetod.

toa-heftiba-578093-unsplash.jpg
adrian-motroc-734025-unsplash.jpg
SPA Massage
 total avslappning

Spa-massagen är en helkroppsmassage och en perfekt behandling för dig som vill ha total avslappning.

 

Låt WellnessGruppens SPA Massage terapeut ta hand om dig i 50 minuter för total lugn och ro. Stäng ute vardagslivet och bara sjunk in i en härlig dimma. Där ingår helkropp men även en skön skalpmassage. Rekommeneras inte om du är gravid, har högt blodtryck, feber eller är förkyld.

bottom of page