top of page

Recept på äpple- och kokosplättar samt bananpannkakor

Äpple- och kokosplättar med smak av kanel

Ingredienser för ca 8 plättar (se bild): 1 dl havregryn (mixa till mjöl) 1 ägg 1/2 stort äpple/1 litet äpple 1 msk kokosflingor Kanel och ev. sötning 1 msk kvarg 3 msk mjölk (välj mellan komjölk eller dryck gjort av, soja, ris, sötmandel, solroskärnor....) Kokosolja till stekning (eller smör)

kokosplättar.jpg

Mixa havregryn och kokosflingor till mjöl. Vispa i ägg, riv äpple och blanda i, tillsätt kanel, mjölk och kvarg (Vill du ha tunnare plättar-byt ut kvarg mot mjölk). Klicka ut smeten i panna, stek i kokosolja. Jag toppade med äpple, hallon och hampafrön vid servering! (Hampafrön är både goda med sin nötiga smak och de är "nyttiga". Fröna kommer från hampan, som är en av våra äldsta nyttoväxter. Hampa ger dig kraft och energi och är rik på protein, omega 3- och 6, kalium samt kostfiber. De innehåller också gammalinolensyra har anti-inflammatorisk effekt)

Bananpannkaka

- Snabbt att tillaga, enkelt och gott!

Ingredienser (2 stycken pannkakor):

1 mogen banan

2 ekologiska ägg

3 matskedar keso (kan uteslutas)

1 nypa salt

2 teskedar kokosolja (eller smör) till stekning

Ev. kanel

banan pannkaka 2.jpg

Mosa bananen med gaffel och vispa ihop med ägg och salt.

Stek i omgångar i plättlagg eller stekpanna.

Ibland svårt att vända pannkakan, låt den då endast stekas på ena sidan och vänd upp vid servering.

Om du vill ha slätare konsistens så mixa allt med stavmixer innan stekningen.

Servera gärna med en klick keso eller kvarg, bär kompott, en näve färska bär eller frukt.

Kokosflingor eller hampafrön är också

gott att toppa med!

Smaklig måltid och ha en fin dag//

Featured Posts
Senaste inläggen
bottom of page