top of page

Gott mellanmål- laddat med goda nyttiga fetter!

Att förgylla och boosta sitt mellanmål behöver inte vara svårt:

ett ekologiskt äpple i bitar, toppa med naturell kvarg, hampafrön och kokosolja.

äpple_och_kvarg_edited.jpg

Kokosolja är vår tids ”dunderhonung”, en av de allra hälsosammaste oljorna och en av de bästa födoämnena näringsmässigt.

Kokosoljan innehåller Laurinsyra, som bl. a skyddar mot virus- och bakterieangrepp samt Kaprylsyra som hjälper immunförsvaret och skapar tillväxt av goda tarmbakterier. Den balanserar också insulinnivåerna och skyddar levern.

Kokosoljan kan ätas som den är, ringla över frukten, yoghurten eller gröten, blanda den i salladen som dressing, använd vid stekning av fisk eller kött eller sautera härliga höstprimörer i kokosolja!

Hampafrön är både goda med sin nötiga smak och nyttiga.

Fröna kommer från hampan, som är en av våra äldsta nyttoväxter och har brukats i mer än 600 år.

Hampa ger dig kraft och energi och är rik på protein, omega 3- och 6, kalium samt kostfiber. De innehåller också gammalinolensyra har anti-inflammatorisk effekt.

Skalade hampafrön lämpar sig allra bäst att t ex strös över sallader, på frukten, blandas i en smoothie, i flingorna eller ätas som snacks.

Ha en riktigt fin dag/ Ulrika Andersson

Personlig tränare och Kost- och Hälsocoach

Featured Posts
Senaste inläggen
bottom of page